Το δέρμα μας ταλαιπωρείτε καθημερινά από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικιακή ακτινοβολία, τους ρύπους του αέρα, το κάπνισμα και την κακή διατροφή. Όλα αυτά έχουν συντελέσει ώστε η σωστή περιποίηση του προσώπου μας να είναι επιτακτική.
Οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να φροντίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας, δημιουργώντας μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου και φυσικά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.


 Ποια είναι η βασική ρουτίνα περιποίησης προσώπου;



1.    Καθαρισμός


  • Ντεμακιγιάζ:  Ο καθαρισμός της επιδερμίδας από κάθε ίχνος μακιγιάζ και  ρύπων πρέπει να αποτελεί το πρώτο και αναπόσπαστο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, προκειμένου να καθαριστεί η επιδερμίδα μας και να την ετοιμάσουμε για τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι πρώτα πρέπει να αφαιρούμε το μακιγιάζ και μετά να καθαρίζουμε το πρόσωπο. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπλέκονται με τη σκόνη και τους ρύπους και εισέρχονται στους ανοιχτούς πόρους. 

         Special Product # Σας προτείνουμε το Skintruth θρεπτικό γαλάκτωμα καθαρισμού



  • Καθαριστικό προιόν: Το πλύσιμο με σκέτο νερό ή με ένα απλό σαπούνι δεν είναι αρκετό. Ο καθαρισμός προσώπου με το ειδικό προϊόν είναι απαραίτητος διότι απομακρύνει ιδρώτα, σμήγμα και λιπαρότητα χαρίζοντάς μας μια λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Ένα συμβατικό σαπούνι θα ξεράνει την επιδερμίδα σας, χωρίς να την καθαρίσει σε βάθος. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν.

    Special Product # Σας προτείνουμε το Kaeso Hot Cloth Cleanser for Face and Neck



  • Τονωτική λοσιόν/Toner: Η λοσιόν αφαιρεί τα τελευταία υπολείμματα μακιγιάζ ή ρύπων. Επίσης, καταπραΰνει και λειαίνει την επιδερμίδα, προετοιμάζοντας την για τα επόμενα βήματα περιποίησης. Η εφαρμογή είναι απλή, εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περνάτε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό.


    Special Product # Σας προτείνουμε την Skintruth εξισορροπιστική τονωτική λοσιόν. Με εκχυλίσματα άνθους πορτοκαλιάς και Αμαμελίδας βοηθούν στην εξισορρόπηση του δέρματος ενώ η πιπερόριζα συμβάλει στην ομαλοποίηση της παραγωγής σμήγματος της επιδερμίδας.



    2. Απολέπιση/Scrub


    Η απολέπιση προσώπου είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Πρόκειται για καθαριστικές κρέμες που περιέχουν κόκκους διαφόρων ειδών και μεγεθών, ώστε να εισχωρήσουν στο δέρμα και να το καθαρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Η διαδικασία της απολέπισης είναι απλή και γρήγορη. Σε βρεγμένο πρόσωπο κάνουμε κυκλικές κινήσεις με το προϊόν που έχουμε επιλέξει. Συνεχίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος για το πόσες φορές πρέπει να γίνεται απολέπιση, καθώς αυτό εξαρτάται από τον τύπο επιδερμίδας. Καλό θα ήταν να μην γίνεται πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα.


    Special Product # Για ένα αναζωογονητικό scrub προσώπου αλλά και για την συνολική περιποίηση της επιδερμίδας σας, σας προτείνουμε το Kaeso Rebalancing Gift Box. Το σετ περιλαμβάνει, μάσκα αναζωογόνησης, scrub προσώπου, απαλό καθαριστικό προσώπου, Toner και Ενυδατική κρέμα.



    3. Μάσκα


    Οι μάσκες είναι από τις πιο αγαπημένες τελετουργίες ομορφιάς των γυναικών. Υπάρχουν σε πολλές μορφές π.χ. κρέμες, gel, tissue και με διαφορετικές δράσεις όπως η αντιγήρανση, ο καθαρισμός των πόρων και η ενυδάτωση, ώστε να καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ανάγκες τις κάθε επιδερμίδας.  Η μάσκα είναι ιδανικό να απλώνεται μετά την απολέπιση, ώστε η επιδερμίδα να είναι απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα και να απορροφηθούν ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά της.


    Special Product # Σας προτείνουμε την D&R Carbonated Bubble Mask Charcoal.  Η συγκεκριμένη μάσκα προσώπου είναι ενισχυμένη με σκόνη ενεργού άνθρακα, καθαρίζει και προσφέρει έντονη απολέπιση καθώς ανοίγει τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας.



    4. Ενυδάτωση


    • Booster: Το booster χρησιμοποιείται αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν από κάθε άλλο προϊόν ενυδάτωσης. Βοηθά να απορροφώνται σωστά τα προϊόντα ομορφιάς που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και ενισχύει την δράση τους. 

      Special Product # Σας προτείνουμε το Kaeso Skin Boost Collagen Gel. Με εκχυλίσματα μούρου και κολλαγόνου, βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας και την κάνουν στιλπνή και ελαστική.



    • Ορός/Serum: Έχει πιο ελαφριά και ρευστή σύσταση από την ενυδατική κρέμα. Διεισδύει βαθύτερα στις στιβάδες τις επιδερμίδας, γι’ αυτό και εφαρμόζεται στην αρχή.

      Special Product # Σας προτείνουμε Kaeso Luxe Facial Serum. Χαρίζει λάμψη και βοηθάει στην ανανέωση του δέρματος αποκαθιστώντας την φωτεινότητά της.



    • Λάδι προσώπου: Ό, τι τύπο επιδερμίδας και αν έχετε, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα το λάδι προσώπου. Είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και τα συστατικά που περιέχει είναι σε ποσοστά πολύ περισσότερα από ότι σε μια απλή κρέμα.


      Special Product # Σας προτείνουμε το Difeel Αιθέριο έλαιο καρύδα. Το αιθέριο έλαιο καρύδας είναι γνωστό για τα χαλαρωτικά και ενυδατικά του οφέλη.


    • Κρέμα ματιών: Η κρέμα ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, για αυτόν τον λόγο χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα.



  •  Κρέμα προσώπου:  Μετά το serum, απλώνουμε μια κρέμα προσώπου με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Μπορεί να είναι ενυδατική, αντιρυτιδική ή συσφικτική. Ιδανικά το πρωί θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ημέρας για φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, ενώ το βράδυ μια πιο θρεπτική κρέμα.

    Special Product # Σας προτείνουμε την Apis κρέμα για οξυγόνωση και ενυδάτωση. Η συγκεκριμένη ενυδατώνει και είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.




    Ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε στην Natural Care Professional θα βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας αλλά και ειδικές θεραπείες ανάλογα τον τύπο επιδερμίδας και τις ανάγκες που έχετε.