Ο επαγγελματικός τροχός νυχιών είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο για ένα επαγγελματικό μανικιούρ και πεντικιούρ. Ο τροχός χρησιμοποιείται κυρίως για την διαμόρφωση των τεχνιτών νυχιών με τζελ ή ακρυλικό, όμως χρησιμοποιείται και από πολλούς επαγγελματίες του κλάδου για το απλό μανικιούρ ή πεντικιούρ, με σκοπό να επιτευχθεί ένα άψογο αποτέλεσμα.

Ο τροχός βοηθάει και διευκολύνει το λιμάρισμα τόσο των φυσικών όσο και των τεχνιτών νυχιών, όμως ακριβώς επειδή είναι τόσο αποτελεσματικός στην χρήση του χρειάζεται και την αντίστοιχη προσοχή, αφού ακόμα και μια λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει την μήτρα του νυχιού ή και να προκαλέσει τραυματισμό γύρω από το δάχτυλο.
Αν λοιπόν είστε νέα επαγγελματίας στον χώρο ή απλά θέλετε να φροντίσετε μόνη σας τα νύχια στο σπίτι και μόλις προχωρήσατε στην αγορά ενός τροχού, διαβάστε παρακάτω τα σημεία που πρέπει να προσέξετε ώστε να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα χωρίς να τραυματίσετε το νύχι σας.




1.    Διαβάστε καλά τις οδηγίες χρήσης καθώς οι λειτουργίες ενός τροχού είναι πολλές και πολύπλοκες.


Ένας επαγγελματικός τροχός νυχιών είναι μια εξελιγμένη συσκευή που έχει διάφορες λειτουργίες και ταχύτητες που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να ξέρετε ποιόν συνδυασμό πρέπει να επιλέξετε για κάθε χρήση.




2.    Προσέξτε την ένταση και την ταχύτητα


Ο τροχός νυχιών λειτουργεί είτε ως λίμα για τις τραχείες περιμετρικές επιφάνειες των νυχιών είτε ως buffer, για να κάνει πιο αδρό το νύχι και έτσι το βερνίκι να εφαρμοστεί πιο σταθερά πάνω του. Για να χρησιμοποιήσετε τον τροχό ως λίμα θα πρέπει να είναι στο γρήγορο και σε υψηλή ένταση ώστε, να απομακρύνει εύκολα και γρήγορα τις περιττές γωνίες και να δώσει το κατάλληλο σχήμα στα νύχια. Αν χρησιμοποιήσετε τον τροχό ως buffer πρέπει να το δουλέψετε σε χαμηλή ένταση ώστε να μην τραυματίσετε το νύχι.   



3.    Καθαρίστε καλά τον τροχό μετά από κάθε χρήση


Ο καθαρισμός του τροχού σας είναι καίριας σημασίας για την σωστή του χρήση. Καθαρίστε κάθε σημείο του τροχού και ιδιαίτερα τις κεφαλές του σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Ειδικά αν είστε επαγγελματίας και χρησιμοποιείτε τον τροχό σας σε διαφορετικό πελάτη κάθε φορά πρέπει να προχωράτε στην πλήρη αποστείρωση του τροχού κάθε φορά ώστε να αποφύγετε την μετάδοση μικροβίων, καθώς ο κίνδυνος τραυματισμού του δέρματος και του νυχιού είναι αυξημένος με τον τροχό σε σχέση με τα άλλα εργαλεία.


Αν πάλι δεν έχετε ακόμη επιλέξετε τον επαγγελματικό τροχό που σας ταιριάζει σας προτείνουμε κάποιους από τους καλύτερους τροχούς από την συλλογή μας.


A. Επαγγελματικός τροχός νυχιών Marathon Sayang 3 Champion White


Τροχός Marathon 3 Champion: κομψός και πολύ εύκολος στην μεταφορά του.


Ιδανικός για επαγγελματική χρήση σε manicure-pedicure. Ιδιαίτερα εύχρηστος, κατάλληλος και για αρχάριους.
Χαρακτηριστικά:



1. Έως 35.000 στροφές το λεπτό.
2. 45 Watt.
3. Ελεγχόμενη ταχύτητα.
4. Αριστερόστροφη, δεξιόστροφη φορά.
5. Stand για το στυλό.
6. Εύκολο και αποτελεσματικό κούμπωμα για τις φρέζες.
7. Αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς.
8. Ελεγχόμενη χρήση με πεντάλ ποδιού.
9. Βάρος μονάδας χωρίς στυλό 1,3 κιλά.
10. Διαστάσεις μονάδας 116 Χ 155 Χ 85 χιλ.
11. →  5 χρόνια εγγύησηMade in Korea.



B. Επαγγελματικός τροχός νυχιών Saeshin 35.000 στροφές strong 207

Είναι ιδανικός για δύσκολες περιπτώσεις μανικιούρ.


Made in Korea.



1. Πολύ υψηλή ροπή 300GF.CM.
2. Συμπαγής κατασκευή.
3. Εργονομικό στυλό.
4. Δεξιόστροφος και αριστερόστροφος.
5. Λειτουργία από το χέρι ή το πόδι (Ποδοκίνηση).
6. Αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς.
7. Ποδοδιακόπτης με ρύθμιση στροφών.
8. 35.000 Στροφές – 65Watt.
9. Σύστημα ασφαλείας για υπερφόρτιση.
10. Βάρος στυλό 232gr.
11. Διακόπτης ON/OFF.
12. → 2 Χρόνια Εγγύηση – Άψογο Service.



C. Επαγγελματικός τροχός ποδολογίας με αναρρόφηση classic file



Eπαγγελματικός τροχός ποδολογιας με αναρρόφηση CLASSIC FILE



Ο Επαγγελματικός τροχός ποδολογιας classic file σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με την οδηγία 93/42 της ευρωπαϊκής ένωσης σχετικά με τα ιατροτεχνολογικα προϊόντα και τις τροποποιήσεις για την εξασφάλιση της ποιότητος & της ασφάλειας. Εξειδικευμένη συσκευή που εχει σχεδιαστεί για θεραπευτικές παθήσεις των ποδιών & θεραπείες  pedicure και ενδείκνυται η χρήση μόνο από εξειδικευμένους ποδολογους & ποδιατρους
Εξοπλισμένος με micromotor με & αθόρυβη λειτουργία και έλεγχο της ταχύτητας έως
30000 στροφές 


Δυνατότητα για λειτουργία και αλλαγή κατεύθυνσης (αριστερόστροφα–δεξιόστροφα)
Διαθέτει συλλέκτη σκόνης & υπολειμμάτων κατά την διαρκεια των τεχνικών εργασιών
Ηλεκτρονική οθόνη για απόλυτο έλεγχο της έντασης των στροφών


Όλη η σκόνη που παράγεται κατά τη λειτουργία αναρροφάται στον στρόβιλο ή στο δοχείο αναρρόφησης και βοηθά τον επαγγελματία να μην είσπνεε σκόνες κ υπολείμματα που δημιουργούνται κατά την θεραπεία, προστατεύοντας τους πνεύμονες
Το φίλτρο συλλογής βοηθά επιπλέον να μην δημιουργείται σκόνη στην περιοχή εργασίας και στον χώρο, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν  βακτήρια & ιοί που σχετίζονται με τις θεραπείες, σε έπιπλα, αντικείμενα κτλ
Ο  classic file δεν χρησιμοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για υγιεινή και υγεία.